Tajine met kip , citroen en couscous.

Op mijn verlanglijstje: een trip naar Marrakesh. Ik droom er al jaren van. Het lijkt me een weelderige stad met veel kleuren, een nieuwe culinaire wereld en een shoppingparadijs. Slenteren over de Soeks, ontspannen in de hamams en 's avonds romantisch naar de sterren kijken. Mij lijkt dit een fantastische citytrip. Het is er nog niet van gekomen maar dit is zeker iets dat ik in de nabije toekomst wil waarmaken. Ook de kruiden en gerechtjes van Oosterse landen vind ik helemaal de max. Een gerechtje uit de tajine zit dan ook vol met kruiden en is een supermakkelijk gerechtje als er veel volk komt. Je doet hier de voorbereiding van en daarna hoef je er niet meer naar om te kijken. Dus we maken een lekkere tajine met kip , citroen en couscous. Het leuke is dat je hier zelf veel variaties op kan maken.

Wat hebben we nodig? ( 1 grote tajine / 6 pers )
500 gr kipfilet versneden in blokjes
200 gr couscous
halve citroen
1 paprika
10 olijven
handje vol rozijnen
handje vol gedroogde abrikozen
1 rode ui
1 blikje kikkererwten
1 blikje mais
3 tenen look
verse munt
verse koriander
1 blik tomatenpuree
200 ml kippenbouillon
3 lepels ras el hanout
snuifje komijn
snuifje kaneel
snuifje gemberpoeder

Zet de tajine op een laag vuur en fruit de ui en look aan. Doe de kruiden komijn , ras el hanout en gemberpoeder hier al bij zo kan dit een beetje roosteren en krijgt dit een sterkere smaak. Doe de kip erbij en bak deze even aan. Snijd de paprika, olijven en abrikoos in stukjes en doe deze ook in de tajine. Voeg de mais , rozijnen en kikkererwten ook toe. Doe de tomatenpuree bij dit geheel en laat dit 3-4 sudderen op een laag vuur samen met de munt en koriander.
Voeg dan de couscous en de kippenbouillon toe en laat dit nog 10 minuten sudderen. Leg de citroen bovenaan op het gerechtje voor een frisse toets.

Klaar om op te dienen. Zet de tajine op tafel met wat Oosterse bordje en gekleurde servetjes en je hebt direct een superleuke sfeer.
Achteraf kan je nog een lekkere muntthee maken om de avond af te sluiten.


Dit mooie setje heb ik trouwens voor mijn verjaardag gekregen van een topkoppel vrienden van mij. Superhappy!

Laat het smaken!


Reacties

Populaire posts