Gezond gerecht , coucous met vis.

10 kleine visjes zwemmen in de zee... Helemaal in to fish tegenwoordig. De gezonde vetten en omega 3 zijn onderdelen die me enorm aanspreken aan vis. Tegenwoordig doe ik dus 1 dag met vis in de week en 1 vegetarische dag. Ook al was ik nooit de grootste fan van vis , een foodblogster moet toch manieren vinden om dit zo lekker mogelijk op tafel te zetten. Dus een lekker gekruide vis met couscous kan mij wel bekoren. Het is natuurlijk ook weer simpel want jullie weten al wel dat ik nooit uren in de keuken sta. Hoe graag ik ook kook, het leven is jammer genoeg vaak te druk om uren achter de potten espumaatjes en sausjes te maken. Dit laat ik liever aan de topchefs over. Maar op een rustige zondag durf ik wel wat meer tijd uit te rekken om lekkere dingen te maken in de keuken zoals brood, confituur, homemade icetea's , koekjes , cake... Noem maar op. Vandaag dus een simpel , gezond gerecht voor na een drukke werkdag.

Wat hebben we nodig? (2 pers.) 30minuten bereidingstijd.

2 pangasiusfilets
200 gr couscous
1 puntparika
1 sjalot
1 teentje look
1 blikje erwten
3 takjes lente ui
2 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kokosolie
400ml kippenbouillon
chilikruiden
peper
zout
kurkuma
gemberboeder

Leg de pangasiusfilets in een ovenschaal en bestrijk deze met honing voor een heerlijke zoete smaak. Kruid af met chili , peper en zout en doe de eetlepels olijfolie nog over heel de filets. Steek de schaal voor 25 minuten in de oven op 180 graden.

Kook de couscous in kippenbouillon voor 6 minuten en laat deze goed opwellen. Stoof een de versnipperde sjalot en ui aan met kokosolie en doe de gewelde couscous bij in de pan. Snijd de paprika en voeg deze toe aan de couscous samen met de erwten. Kruid af met peper, kurkuma en gemberpoeder en stoof zachtjes voor 5 minuten. Dresseer de couscous mooi op de bordjes , werk af met lente ui en leg het visje hierop.
Simpel , lekker en gezond zoals altijd.

Een gezond gerecht , lekker en puur natuur. Smakelijk!

Reacties

Populaire posts