Gezond gerechtje, couscous.

Vegetarisch is een onderwerp waar ik nu toch al even mee bezig ben. Het is niet enkel gezond maar het is ook heel milieubewust. Een groot deel van onze vervuiling komt van de vleesindustrie. Ik lust dan wel graag een stukje vlees of vis, een keer per week probeer ik het vegetarisch te houden. En vegetarisch hoeft niet saai te zijn. Met veel variatie aan groenten en veel verschillende kruiden maak je nog steeds lekkere gerechtjes. Probeer dus af en toe ook zeker een vegetarische dag te houden, het is ook heel gezond om dit af en toe eens te doen.

Wat gaan we maken? Couscous met lekkere groentjes en veel kruiden. Couscous vult heel goed en kan je de volgende dag nog koud mee naar het werk nemen en als koud slaatje opeten. Je kan dus nooit teveel maken. Mijn buren zijn ook altijd blij met de left-overs.

Wat hebben we nodig? (2 pers.) 15 minuten bereidingstijd.

400 gr couscous
1 puntpaprika
1 sjalot
2 teentjes look
400 ml groentenbouillon
handje vol zachte rozijntjes
1 blikje mais
paar blaadjes citroenmelisse
verse koriander
komijn
gember
peper
2 eetlepels kokosolie

Snijd de sjalot en ui fijn en fruit deze aan in de kokosolie. Doe de couscous hierbij en roer dit door elkaar. Voeg de bouillon toe en laat alles even opwellen. Afhankelijk van de couscous kan je meer of minder vocht toevoegen. Snijd de paprika en voeg deze samen met de mais en rozijntjes toe aan de couscous en meng alles door elkaar. Kruid stevig af met koriander , komijn , gember en peper en blijf roeren tot de couscous zacht is en helemaal is opgeweld. Dit duurt ongeveer 8 minuten.

Serveer met een blaadje citroenmelisse. Als je van pittig houd kan je ook met pepertjes werken. Dit is ook een perfect bijgerechtje voor bij de bbq. Zeker niets weggooien maar gewoon de volgende dag opeten als lunch!

Smakelijk x

Reacties

Populaire posts