Gezonde meatballs, de lekkerste balletjes in tomatensaus ooit!

Ik vind al mijn gerechten lekker, anders zou ik ze niet doorgeven aan jullie. Maar er zijn er een paar die er dik bovenuit steken. Mijn balletjes in tomatensaus zijn echt wel lekker. En alsof deze al lang niet bestonden heb ik het gerecht nog is vernieuwd. En ja, ik heb nu echt de ALLERlekkerste meatballs ooit gemaakt! Met inspiratie van tapas en Oosterse landen ben ik hierbij gekomen. Ik was zelfs even aan het denken om dit recept geheim te houden, maar dat kan ik jullie niet aan doen want je zou echt iets missen. Ok genoeg gestoeft over de lekkerste balletjes in tomatensaus ooit! Tijd voor bewijsmateriaal...

Wat hebben we nodig? (2pers.) 45min bereidingstijd
500 gr kippengehakt
400 gr aardappelen
6 tomaten
1 sjalot
1 teentje look
100ml olijfolie
1 limoen
50 ml vleesbouillon
verse salie
verse koriander
verse citroenmellise
1 theelepel sambal
1 eetlepel honing
chilikruiden
komijn
peper
zout

Meng het gehakt met het sap van de limoen. Houd de schil mooi en draai deze binnenstebuiten voor de garnering. Doe er ook een lepel honing; koriander,chili, komijn , peper en zout bij. Maak er balletjes van en leg deze klaar.

Snijd de patatjes in partjes met de schil nog aan en kook deze voor 10 minuten. We gaan hier een mix van maken tussen frietje en gebakken patat in.

Maak ondertussen de verse tomatensaus voor de balletjes. Leg de tomaten in koken water zodat je dan makkelijk de tomaten kan pellen onder koud water. Snijd de sjalot en stoof deze aan met de look in olie. Voeg de gepelde tomaten toe en laat even sudderen. Doe er een lepel sambal en 50ml vleesbouillon bij en mix dit tot een saus. Doe de balletjes bij in de stoofpan en laat dit een uurtje sudderen op een laag vuur.

Bak de gekookte patatjes aan in olie tot deze goudbruin zijn. Frituur ondertussen wat salieblaadjes. Dit doe je door wat olijfolie in een pan te doen, deze heet te laten worden en de salieblaadjes er enkele seconden in te frituren. Maak de bordjes op en werk af met extra koriander en citroenmelisse voor een frisse toets. Je kan er ook nog gekleurde tomaatjes bij serveren voor een kleurrijke toets.


leg de binnenstebuiten limoen er ook nog bij en hierin kan je eventueel nog een zelfgemaakte looksaus in doen voor het Spaanse albondigas effect met patatas bravas na te bootsen.

Zeker maken!
Smakelijk. X


Reacties

Populaire posts