Gezonde soep van gegrilde paprika's

Een hele lange tijd geleden heb ik de eer gekregen om een weekendje mee bij Piet Huysentruyt in de Provence te mogen gaan logeren. Dit was een initiatief van de zender 'VIER' en was echt superleuk om te doen. Piet heeft ons toen verschillend gerechtjes leren maken en die ben ik nog steeds niet vergeten. Hij maakte ze natuurlijk wel veel verfijnder dan ik maar de tips en tricks pas ik toch nog vaak toe. Zo roosterde hij verschillende groenten eerst in de 'Big Green Egg' en daarna maakte hij hier soep van. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit zo'n lekkere soep gegeten in men leven. En van die Green Egg, daar ben ik ook helemaal gek van! Een van de weinige dingen die ik nog niet bezit van kookspullen. Dus als ik paprika of pompoensoep maak, grill ik eerst mijn ingrediƫnten en maak er daarna soep van. Een echte aanrader, zoveel meer smaak. So let's do this!

Wat hebben we nodig? (4pers.) 45 min bereidingstijd, maar je bent maar 10 minuten echt bezig :)

3 zoete puntpaprika's
2 gewone paprika's
2 tomaten
1 ui
2 tenen look
1 pepertje
250 ml kippenbouillon
250 gr kippengehakt
3 eetlepels olijfolie
verse tijm
verse basilicum
zout
peper

Snijd alle groenten in grove stukken en doe deze in een ovenschotel. Doe er de olie over samen met verse tijm en verse basilicum en zet dit 15 minuten onder een grill van 220 graden. Heb je een 'Big Green Egg' doen dan als Piet Huysentruyt en rooster dit. Rol balletjes van het kippengehakt ondertussen en zet de bouillon aan de kook. Doe de gegrilde groenten erin en laat deze nog 15 minuten doorkoken. Mix alles, doe de balletjes erbij en laat dit terug 15 minuten koken. Kruid af met peper , zout en basilicum en klaar is de soep.

Superlekker en simpel.
Smakelijk! x

Reacties

Populaire posts