Hamburgers voor het EK.

Het EK is van start gegaan en België is in de ban van voetbal. Ook al ben ik geen enorme voetbalfan , de sfeer die er nu hangt vind ik toch wel heel gezellig. Iedereen komt samen of nodigt mekaar uit om voetbal te kijken. Morgen is het dan ook België - Italië, en hoe hard ik ook hou van de Italianen en hun eten, ik stem op België. Maar wat maak je nu allemaal met zo'n EK? Want als vrouw uren in de keuken staan om de mannen te bedienen is ook niet meer van deze tijd. Wel streetfood is een echte hype op de moment en ik ben helemaal mee. Makkelijk , lekker en zalig om met vrienden te delen. Ik zet dus hamburgers op het menu met Angus burgers en mais. Zalig lekker en de mannen zijn er helemaal gek van. Ook makkelijk zodat je geen uren in de keuken staat weg van heel het gebeuren.

Wat hebben we nodig? 4pers. 1 hamburger per persoon 20min bereidingstijd
4 Beef Angus burgers ( koop deze bij een goede slager )
4 hamburgerbroodjes
4 maiskolven
1 ui
1 tomaat
1 pakje sla
lente uitjes
chillisaus
jalapenos
kleine augurkjes
2 eetlepels boter
chilikruiden
peper

Kook de maiskolven 10minuten. Ondertussen bak je de hamburgers met een klein beetje boter en grill de broodjes 2 minuten. Beleg de hamburgerbroodjes met gesneden ui, tomaat,sla , lente ui, jalapenos, kleine augurkjes en werk af met chilisaus. Haal de maiskolven uit het water, smeer deze in met boter , kruid af met chilikruiden en peper e duw deze nog 5 minuten onder de grill. Met goed weer kan je de hamburgers en maiskolven ook op de bbq leggen, dan smaakt het nog beter. Maar met het weer dat  nu boven ons hoofd hangt speel ik op safe. Zet dit alles op tafel met corona's en iedereen is content.
Nu nog duimen voor onze Belgen.


We blijven met onze bordjes en decoratie trouwens een beetje mee in de kleuren van ons team. Geel van de mais, rode tomaatjes en zwarte bordjes.

Go Belgium!

Reacties

Populaire posts