Krokante vis met gegrilde aubergine en knolfookpuree.

Vis vind je eigenlijk niet veel terug op men blog. Ik vind het wel lekker maar ik blijf een echte vleeseter. Maar omdat ik graag variatie breng komen we vandaag met een lekker visje op het menu. Niet enkel is vis gezond, het is eigenlijk ook niet zo duur. Een pangasiusfilet kost heel weinig geld en als je hem goed marineert hou je er een heel lekker visje aan over. Ik droom er wel van om eens op een strand een zelfgevangen visje te grillen met verse groentjes. Enkel het fileren van de vis zal ik nog moeten leren. Jammer genoeg heb ik in de buurt geen viswinkel, maar op woensdag is het markt en daar maak ik gretig gebruik van. Voor ik ga werken kan ik al heel vroeg verse vis en wat groentjes gaan halen om 's avonds een topgerechtje mee klaar te maken. Dus we maken een krokante vis met gegrilde aubergine en knoflookpuree.

Wat hebben we nodig? ( 2 pers.)
2 filets van de pangasius
1 citroen
1 teen look
1 aubergine
een handvol rucola
een handvol pijnboompitten
250 gr aardappelen
1 ei
100 gr lookboter
100ml melk
beetje paneermeel
1 lepel olijfolie
peper
zout
nootmuskaat

Schil de aardappeltjes en zet ze aan de kook voor 20 minuten. Marineer de pangasiusfilet met citroensap, look , peper en zout. Dep de vis nog even in paneermeel en laat even rusten. Was de aubergine en snijdt deze in schijven. Verhit een grillpan of een elektrische grill. Doe wat olijfolie op de aubergine kruid af met peper en zout en leg op de grill tot je mooie donkere strepen krijgt. Pureer de gekookte aardappeltjes samen met de lookboter, melk en ei. Kruid dit af met peper , zout en verse nootmuskaat. Doe de vis in een het pan met olie en bak kort aan tot deze een krokant korstje heeft. Rooster de pijnboompitten en maak alles klaar om te serveren. Maak een bedje van rucola en gegrilde aubergine om de vis op te leggen. Werk af met peper , zout , nootmuskaat en pijnboompitjes. Serveer de puree apart.

Een lekker en gezond gerechtje. Je kan de puree ook weglaten als je een beetje op je lijn let.
Smakelijk! X

Reacties

Populaire posts