Pompoensoep met croutons en spekjes.

Dit weer is echt verschrikkelijk en laat me echt snakken naar comfortfood. Tijdens de zomer eet ik het liefst slaatjes en lichte gerechtjes. Maar met al die regen buiten wil ik gezellig en warm eten. Wil ik koekjes en brood bakken en lekkere soep laten pruttelen op het vuur. Dus zullen we maar een lekker soepje maken dat nog dik oke is voor onze lijn maar ons toch ook wel een voldoening geeft.
We maken dus een heel lekker pompoensoepje met veel kruiden en een topgarnering.

Let's do this

Wat hebben we nodig? (4pers.) 15 min werk en 1,5 uur bereidingstijd.
1 flespompoen
1 wortel
3 tenen look
2 sjalotjes
3 selderstengels
750 ml kippenbouillon
200 gr spekblokjes ( magere)
2 sneetjes oud brood
handvol pijnboompitjes
1 eetlepel olijfolie
1 klein blokje boter
verse rozemarijn
laurier
tijm
peper
zout
nootmuskaat

Snijd de schil van de flespompoen en doe deze in gelijke stukken van 4 op 4 cm. Dit is een echt mannenwerkje dus haal even je lieftallig vriendje , papa ,broer of buurman erbij en laat hen ook nog eens sterk en nuttig voelen. Doe boter in een pot , liefst een goede pot zoals bij de bomma, mijn favoriet is een cocotte van Le Creuset. Zet de pot op een laag vuur en stoof de versneden ui aan. Doe de gepelde tenen look erbij samen met de pompoen en laat dit rustig even stoven. Snijd de wortel en selder en stoof dit mee aan voor een half uurtje samen met de rozemarijn, laurier en tijm. Doe dan de kippenbouillon erbij en laat dit nog een half uurtje koken. Mix dit geheel en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Voor de garnering snijden we het brood in kleine vierkante stukjes, meng dit onder elkaar met het spek, pijnboompitten en een lepel olijfolie en bak dit in een hete pan kort aan.

Klaar om te serveren.





Zooooo lekker op een natte regenavond en ideaal om de volgende dag nog lekker van te lunchen.
Smakelijk! X

Reacties

Populaire posts