Taco's met kip en guacamole.

Kijken jullie ook allemaal in spanning naar 'Mijn pop up restaurant'?? Ik alvast wel. Mijn favorietjes Sven en Amanda zijn er al even uit maar toch blijf ik nog kijken. Vaak wordt gezegd dat ik op Amanda lijk en raar maar waar , ik zie het zelf ook. Zelfs haar enthousiast karakter komt volledig overeen met het mijne. Elke week krijg ik wel een beetje inspiratie van dit programma en ik dacht dat het eigenlijk wel leuk zou zijn om ook eens taco's te maken. Dit leek me vrij simpel en leuk als je vrienden over de vloer krijgt. Ik start wel met de basis taco's en maak het mezelf nog niet te moeilijk.

Taco's voor 4 personen.

400 gr kippengehakt
400 gr kippenblokjes
12 tacoschelpen van mais
2 limoenen
2 avocado's 
1 peper
1 tomaat
1 sjalot
1 teen look
1 zoete punt paprika
1 blikje mais
1 hand vol geraspte kaas
handje vol jalapenos
5 eetlepels yoghurt
chilikruiden
komijn
verse koriander
verse munt
lookpoeder
peper
zout

Guacamole :
Snijd de avocado, tomaat , ui, peper en look in blokjes. Gooi dit in de blender en kruid af met peper en sap van een halve limoen.

Bak het kippengehakt en de kippenblokjes in aparte pannen en kruid deze af met komijn , koriander , lookpoeder, peper , zout en chilikruiden. Snijd de puntpaprika in schijfjes en doe deze met de mais bij het kippengehakt en de kippenblokjes.

Maak de tacoschelpen vochtig en leg deze 8 minuten in de oven op 180 graden.

Maak ondertussen nog een yoghurtdressing door de yoghurt met sap van een halve limoen, geknipte muntblaadjes en peper te mengen.

Vul de schelpen op met gehakt of kip. De taco's met gehakt werk je af met kaas en de taco's met kippenblokjes met limoen.

Serveer apart nog jalapenos en mais.

Laat het smaken!Reacties

Populaire posts