Vegetarische pasta met courgetteslierten en mozzarella.

Zoals ik al zei ben ik een weekje geleden naar Italië geweest. Zalige pasta's , pizza's , kazen , wijnen ... Alles! Maar jammer genoeg is dit allemaal niet geweldig voor mijn lijntje. Al lust ik het liefst van alles Italiaans... Op deze moment is het wel een hype om in plaats van spaghetti, courgetteslierten te gebruiken. Ik dacht dus om dit eens uit te testen. Dus vandaag toch Italiaans en toch goed voor mijn lijn. We doen ineens ook nog eens vegetarisch dus zo mogen we helemaal fier op ons zelf zijn. Let's do this.

Wat hebben we nodig? ( 2pers.) 15min bereidingstijd.

1 bol buffelmozzarella
1 handvol pijnboompitten
3 tomaten
1 paprika
1 ui
1 teentje look
1 bakje courgetteslierten van Albert Heijn
handvol verse basilicum
tijm
olijfolie
peper
zout

Maak passata van de tomaten , ui , look en paprika. Ik heb hier een centrifuge voor maar je kan dit ook allemaal aanstoven , mixen en zeven. Bak dan de courgetteslierten aan voor 1 minuut in olijfolie en voeg de passata toe. Kruid af met peper , zout en tijm. Rooster de pijnboompitjes. Dresseer de courgetteslierten mooi op een bordje, leg er mozzarella over en versier met pijnboompitjes en basilicum.

Zo simpel!
Dit is echt handig als je een avondje alleen bent en iets simpel en gezond wilt eten.

Smakelijk!

Reacties

Populaire posts