Kip in groene curry met rijst.

Wat als je een gerechtje wil maken waar echt superveel goede kruiden en voedingswaren inzitten?! Een Thaise curry is hier de ideale oplossing voor. Hierin verwerk je producten als gember, look , pepertjes enz. Al deze ingrediënten zijn dus een enorme boost voor je immuunsysteem. En dat is iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken. Het immuunsysteem is iets dat mij nauw aan het hart ligt en ook de reden waarom ik zo enorm bezig ben met alle voedingswaren die er in de gerechten zitten en de werking hiervan. Dus bij deze , let goed op dat elke dag genoeg voedingswaren opneemt en toch eet met veel variatie. Teveel van iets is nooit goed. Ok genoeg gepreekt, let's start cooking!

Wat hebben we nodig? 2 pers. 15min bereidingstijd

300 gr kippenblokjes
150 gr rijst
stukje gember
1 rode ui
1 gele paprika
4 pijp ajuintjes
3 teentjes look
4 eetlepels groene curry pasta
1 pepertje ( 2 als je graag spicy hebt)
korianderzaadjes
1 eetlepel vissaus
400 ml kokosmelk
1 eetlepel kokosolie

Verhit de wokpan en snijd de ui en look fijn. Bak dit in kokosolie en voeg de kippenblokjes toe. Kook ondertussen de rijst. Elke rijst verschilt dus kijk even op het pakje. Ik vind jasmijnrijst heel lekker. Voeg de korianderzaadjes toe aan het gerecht. Snijd de paprika fijn en wok deze ook. Doe verder de currypasta , kokosmelk, vissaus en pepertjes bij in de wok. Rasp de gember fijn en meng deze onder de curry. Werk af met pijp ajuin.

Was weer vlot, toch?!

Laat het smaken! x




Reacties

Populaire posts