Zalm op een bedje van preipuree

We hebben het er al over gehad, ik doe mijn best om elke week vis te maken. Zalm is de vis der vissen WANT deze vis helpt buikvet kwijt te raken. Halleluja!!! Omega 3, gezonde vetten ... Zalm is een echt topvisje. Je kan er ook echt vanalles mee maken. Je kan zalm grillen, bakken , stomen ,rauw eten ... Ik ben fan van sashimi en zalmcarpaccio, maar vandaag gaat hij gemarineerd in de oven.

Wat hebben we nodig ? 2 pers. 30 min bereidingstijd
400 gr zalmfilet met vel aan
1 teentje look
1 lepel olijfolie
1 lepel sojasaus
1 lepel honing
500 gr aardapppelen om te koken
3 lepels boter
beetje melk
1 ei
1 prei
chilikruiden
peper
zout
nootmuskaat
verse peterselie

Maak de marinade voor de zalm. Meng de honing , sojasaus, olijfolie en chilikruiden. Doe de look door een lookpers en doe deze er ook bij. Smeer de zalm in en doe deze in een ovenschotel. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de zalm er 20 minuutjes tot een half uurtje in. Afhankelijk van hoe dik je zalmfilet is.

Kook de geschilde aardappelen 20 minuten. Stoof ondertussen de prei aan voor 15 minuutjes met boter. Pureer de aardappelen met de prei en voeg de boter , melk en een eitje toe en plet tot je een smeuïg geheel hebt. Kruid af me peper , zout, nootmuskaat en verse peterselie. Leg je visje op de puree en klaar!

Echt lekker!
Smakelijk. X



Reacties

Populaire posts