Appelcrumble.

Tijd voor nog eens een dessertje te posten. Traditionele appelcrumble, simpel en zo lekker. Je kan er alle kanten mee op, perencrumble, of rozijntjes erbij of rood fruit. Maar ik maak hem oldschool zodat jullie zelf creatief kunnen zijn. Ook verse slagroom omdat dit zo simpel is en het geeft toch een heel andere touch dan uit de bus. Allemaal supermakkelijk, dus laat je niet afschrikken. Gewoon proberen.
Je kan ze trouwens de volgende dag nog lekker koud opeten , als je over hebt. Wat dus nooit het geval is bij mij.

Wat hebben we nodig? (6pers.) 10min werk, 40min bereidingstijd.
4 appels (zoete, zoals jonagold)
150 gr bloem
100 gr fijne suiker
150 gr boter (goede boter)
beetje kaneel
beetje bruine suker

voor de slagroom:
100 ml room
10 gr poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels en snijd deze in blokjes. Meng de bloem met de suiker. Doe de boter in fijne stukjes en kneed deze met de bloem en suiker onder elkaar. Doe de kaneel en bruine suiker erbij en kneed nog eens goed door elkaar.
Boter de potjes in en doe een laagje appeltjes in de potjes. Meng de rest van de appeltjes met de crumble en doe deze ook in de potjes. Zet dit 30 minuten in de oven.

Slagroom maak je door de room en poedersuiker in een hoge mengbeker te doen, steek de mixer erin met klophaken en kloppen maar. Echte spierballen kunnen dit met de hand.

Klaar!

Je kan een variatie maken met rozijnen, rum, peer, bessen...
Wat je lekker vind, laat je maar gaan.

En vanaf morgen... Op dieet.

Smakelijk!


Reacties

Populaire posts