Auberginekaviaar.

Onlangs ben ik naar Parijs geweest. En daar waren we gaan eten in een geweldig restaurant 'Les Cocottes' van Christian Constant. Ze serveerden daar bij het voorgerechtje auberginekaviaar. Dit was niet de eerste keer dat ik dit at, want in Milaan hadden ze diezelfde auberginekaviaar al is geserveerd bij entrecote. And I loved it! Het klinkt ook zo fancy en moeilijk maar dat is het dus helemaal niet. Het geeft elk gerecht ook een extra touch en het is superlekker bij zowel vis als vlees.
Dus heb ik het zelf gemaakt bij mijn lievelingsstukje vlees, entrecote.

Om toch nog even een kleine preek aan men blog toe te voegen, die ik dan weer zelf goede raad noem, wil ik aub vragen om vlees niet te vern**ken... Er zijn hiervoor diertjes gestorven.. Laten we dit dan ook goed klaar maken en niks in de vuilbak gooien! De grootste vervuiling in de wereld komt van de vleesindustrie. Ik heb al geprobeerd om vegetarisch te leven maar dat lukt me niet. Maar laten we dan wel stilstaan dat we elk stuk vlees echt goed bereiden, niks weggooien en zorgen dat die koe, varken of eender welk dier niet voor niets is gestorven.

Dus ik leg jullie met plezier nog eens uit hoe je de perfecte entrecote klaarmaakt.

Wat hebben we nodig? (4pers.) bereidingstijd 1uur

2 aubergines
2 tomaten
6 tenen look
 goede  olijfolie
entrecote ( 500-600 gr)
verse peterselie
verse rozemarijn
grof zout
peper

Snijd de aubergines door 2. Leg deze in een ovenschotel en doe er wat olie over. Plet 4 tenen look en doe deze bij in de schotel. Snijd de tomaten in de helft en doe deze er ook bij. Kruid af met peper , zout, rozemarijn en peterselie. Zet dit in de oven voor 40 minuten op 200 graden.

Maak ondertussen de marinade voor de entrecote. Doe de twee gepelde tenen look in een vijzel met rozemarijn en peterselie. Plet alles en voeg langzaam wat olijfolie toe tot je genoeg marinade hebt voor de entrecote. Wrijf deze er goed mee in, kruid hem af met peper en zout en laat even rusten.

Lepel de gegrilde aubergine uit, haal het vel van de tomaat en doe alles (inclusief de look en kruiden die in de schotel liggen) in de blender en blend dit heel fijn. Dit is de auberginekaviaar.

Bak de entrecote. Laat hem even rusten onder zilverpapier en hij is klaar om te serveren.

Trek een lijntje auberginekaviaar en serveer daar de versneden entrecote op.TIPS voor de PERFECTE entrecote:

  • Leg je vlees uit de koelkast een paar uur op voorhand
  • Marineer je vlees
  • Draai je vlees om de minuut om in de pan
  • Prik er geen gaatjes in maar pak je vlees op met een vleestang
  • Gebruik goede boter om je vlees te bakken en doe dit over het vlees met een lepel voor je hem bakt
  • Bak je vlees nooit helemaal door! Eet liever een schoenlap dan :)
  • Laat je vlees na het bakken even rusten in zilverpapier voor een paar minutenReacties

Populaire posts