Chili con carne.

Chili con carne, lekker en goedkoop. Makkelijk om een grote pot van te maken zodat er 12 Mexicanen kunnen mee dineren :) . Ai Caramba! Ik moet eerlijk zeggen, ik ben nog nooit in Mexico geweest. Maar zou er supergraag eens naar toe gaan. Want volgens mij is er meer te vinden dan taco's en tequila. Alhoewel dat taco's en tequila ook al vrij aanlokkelijk klinkt. Dus degene die een ervaring van Mexico hebben meegekregen, laat me zeker iets weten!

Here we go!

Wat hebben we nodig? (4pers.) 2,5 u bereidingstijd waarvan 30 minuten echt werk ;)

500 gr kippengehakt ( normaal rundsgehakt maar we letten op de lijn)
1 blik gepelde tomaten
250 ml vleesbouillon
1 blik mais
1 ui
2 teentjes look
3 eetlepels sambal
1 pepertje
1 zoete puntpaprika
1 blok rode kidneybonen
wat gemalen kaas
4 eetlepels yoghurt
1 eetlepel boter
peper
zout
chilikruiden

Snijd de ui fijn en stoof deze aan in boter en liefst een goede pot gebruiken. Ik ga weer voor men oude vertrouwde Le Creuset. Maar Staub of een goede pot van de bomma kan ook. Pers de look , snijd het pepertje heel fijn en doe deze bij in de pot. Laat dit alles 5 minuutjes kleuren. Doe het gehakt erbij en plet dit zodat dit een fijn mengsel wordt. Laat alles terug 10 minuutjes stoven. Doe het blik gepelde tomaten erbij, alsook de vleesbouillon. Alles goed roeren. Doe de gesneden paprika, mais, bonen sambal en kruiden er ook bij. Laat dit 2 uur sudderen op het viir.

Kruid af met peper , zout en chili. Doe er kaas op en wat yoghurt als het te pikant is. Serveer met rijst of brood.

Lekker!

Tijd voor een siesta nu. Oooolaaaa x

Reacties

Populaire posts