Empenada met gehaktvulling en yoghurtdressing

Empenada's zijn superlekker! En mijn empenada's helemaal natuurlijk , maar ze zijn nog niet zo mooi... Jammer genoeg moet ik daarop nog wat oefenen. Maar hey, komt goed! Het is een superlekker hapje, avondeten en lunch. En de volgende dag zijn ze eigenlijk nog lekkerder dan dat je ze eerst gemaakt hebt. Je kan ze vullen met wat je wilt, kip, vis, groenten, runds... Maar ik maak ze met kippengehakt vandaag.

Iedereen die tips heeft voor mooiere empenada's te maken, mag ze doorgeven. Zolang ik nog moet oefenen noemen we ze heel bewust ' rustiek'.

Wat hebben we nodig? (4 pers) 1 uur bereidingstijd

2 rollen bladerdeeg ( uit een pakje , sorry)
500 gr kippengehakt
1 blikje mais
1 ui
3 teentjes look
1 blikje rode bonen
1 blikje gepelde tomaten
1 peper
peper
olijfolie

dressing:
200 ml yoghurt
1 limoen
verse munt
1 teen look
peper

Fruit de gesneden ui, pepertje en look aan in een pan met olijfolie. Doe het gehakt erbij en bak even aan tot alles gekleurd is. Voeg de mais, bonen en gepelde tomaten toe en laat even inkoken. Kruid alles af met wat peper.
Rol het bladerdeeg open en snijd in vier stukken (als een pizza). Doe het deeg op een spiesje, plak het dicht met een ander spiesje en druk met de vork het deeg tegen elkaar aan zodat de empenada goed dicht zit.

Zet deze in de oven voor 40 minuten op 180 graden.

Voor de dressing: Meng de yoghurt met het sap van een limoen, pers de look uit en meng alles door elkaar. Voeg vers gesneden munt toe en peper en het is klaar om te serveren.

Smakelijk!

Reacties

Populaire posts