Ovenkost, gezonder?

Groentjes, aardappelen,vis, vlees,hele schotels... Ik maak veel in de oven klaar. Maar waarom eigenlijk? En hoe doen we dit juist?

Wel als je groenten of vis in de oven klaarmaakt behoud je veel meer vitamines en mineralen. Door groenten te koken verlies je heel wat van deze zaken. Ook ga je veel meer smaak bewaren of zelfs toevoegen met kruiden en behoud je de juiste structuur van je voeding. Vis en vlees blijft sappiger, groentjes kan je knapperig of juist heel zacht maken en je hebt geen boter nodig. Je kan met een klein beetje vetstof zoals olijfolie een heel eind verder komen.

Investeer dus vooral in een goede olijfolie en verse kruiden en ga aan de slag met je oven. Groentepannetjes, ovenschotels, aardappeltjes...
Groenten die je graag wat zachter hebt zoals paprikas en aubergines kan je langzaam op een lage temperatuur garen. Aardappelen die je graag wat krokanter hebt kan je dan weer kort op hoge temperatuur zetten.

 Ook de groentjes waar je soep van maakt kan je eerst roosteren met olie en verse kruiden en dan mixen. Superlekker!


Dus zet die oven aan en begin er maar aan!


Reacties

Populaire posts