Gevulde paprika met humus.

Gezond en fit blijven is niet zo moeilijk als het soms lijkt. Gezonde voeding is geen droge kip met droge broccoli en geen kruiden. Sommige kruiden zijn net heel gezond. Kurkuma bijvoorbeeld is een enorm gezond kruid dat heel goed is voor de stijfheid van gewrichten. Leg je dus niet vast op zware diëten of extremen. Vandaag maken we gevulde paprika met kippengehakt en humus. Superlekker en gezond. Probeer dus gezond maar met veel plezier te leven. Want niet genieten van je eten, dat is een dagelijkse zonde vind ik.

So let's go!

Wat hebben we nodig? (2pers.) 30-40 min. bereidingstijd

2 paprika's ( welke kleur je zelf kiest)
400 gr kippengehakt
1 blikje kikkererwten
2 teentjes look
3 lepels olijfolie
1 citroen
verse oregano
peper
zout
nootmuskaat
beetje chillipoeder

Snijd 1 teentje look en fruit dit aan met olijfolie in de pan. Voeg het gehakt toe. Kruid dit af met peper , beetje zout, chillipoeder en nootmuskaat. Laat dit kort even bakken en zet het vuur af. Snijd de paprika's door twee en haal de zaadjes eruit. Vul deze met het gehakt en besprenkel met een beetje olijfolie. Deze gaan voor 40 minuten in de oven op 160 graden.

Maak ondertussen de humus. Doe de kikkererwten met een teentje look, sap van een citroen, peper en chillipoeder in de blender.

Haal de paprika's uit de oven. Werk af met de humus en wat verse oregano.

Lekker!!!

Smakelijk X

Reacties

Populaire posts