Kip in krokantje van cashewnoten met zoete aardappel en slaatje

Streetfood is helemaal in op de moment. En ik ben fan! Makkelijk en lekker eten, een mix van culturen en bovenal niet duur. Foodtruckevents zijn helemaal hip, en als foodie vind je deze rage geweldig. Onlangs heb ik dus zoete kippenbillen gegeten op Koreaanse wijze. Zoooo lekker! Knapperig en zoet. Helemaal iets voor mij. We gaan dit dus maken, met zoete aardappelen en een frisse salade. Zoete aardappelen zijn ook heel lekker en gezond, zeker een aanrader om af en toe in je menu te steken.

So let's make streetfood, homefood.

Wat hebben we nodig? (4pers) Bereidingstijd: 1 uur

1 kg kippenpoten
2 grote zoete aardappelen
100 gr cashewnoten
5 lepels sojasaus
5 lepels honing
beetje olijfolie
beetje kokosolie
beetje azijn
100 gr sla
1 zoete puntpaprika
1 zoete ui
2 lente uitjes
handvol erwtjes
halve komkommer
chillikruiden
peper
zout

Kook de zoete aardappelen 20-30 minuten afhankelijk van de grote van de aardappelen. Schil deze NIET voor je ze gaat koken. De schil komt er na het koken heel makkelijk af.

Maak de marinade voor de kippenbillen/ poten. Doe de cashewnoten in een vijzel en crush deze fijn. Meng de sojasaus, honing, beetje olijfolie, chillikruiden , zout en peper allemaal. Wrijf de kip hiermee in en doe deze in een ovenschaal. Zet de kip 40 minuten in een oven van 200 graden.

Doe de schil van de aardapppelen, snijd deze in plakjes en bak deze in kokosolie aan. Kruid af met beetje peper en zout.

De salade: snijd de ui, komkommer, lente uitjes en paprika fijn. Meng deze met de sla en erwtjes. Doe er een heel klein beetje olijfolie en azijn bij en kruid af met peper en zout.

Een makkelijk en gezond gerechtje.

Smakelijk! X

Reacties

Populaire posts