Oldschool garnalencocktail.

Zoals de meeste van jullie al weten ben ik een opleiding aan het volgen op de PIVA voor hulpkok. Ik vind het echt zo leuk. Elke week leer ik nieuwe dingen en maak ik dingen die ik anders nooit zou maken. Een van de gerechtjes deze week was dus een garnaalcocktail. Best wel oldschool ( beeld je zo'n martiniglas erbij in) maar wel lekker. Zeker een gerechtje om toch nog eens op tafel te zetten. Met mijn job zit ik ook in alle delen van België en dan is het wel leuk om verse garnaaltjes van de kust mee te nemen en 's avonds eens op tafel te zetten.

Wat hebben we nodig? 2 glaasjes, 20 min bereidingstijd

300 gr verse garnalen ( handgepelde of pel ze zelf)
2 handjes vol ijsbergsla
1 sjalot
1 ei
1 citroen
witte wijn azijn
bieslook
peper
zout

voor de cocktailsaus:

1 eierdooier
arachideolie
azijn
1 eetlepel whisky
klein beetje tabasco
1 eetlepel ketchup


Pel de garnalen en meng deze met wat bieslook, fijngesneden sjalot,sap van een halve citroen, peper en zout. Zet deze in de ijskast. Kook het ei 12 minuten en koel het dan af met koud water. Was de sla, droog deze, meng met een beetje witte wijn azijn, olijfolie, peper en zout en doe deze in een glaasje.

Maak de cocktailsaus. Begin met mayonaise te maken door de eierdooier met een scheutje azijn en olie te mengen. Blijf rustig olie toevoegen en mengen tot dit een vaste witte massa wordt. ( tip : gebruik een kom met zonder kantjes, dus zo rond mogelijk ) . Voeg de whisky , tabasco en ketchup toe en meng alles onder elkaar.

Doe de saus over de sla en leg de garnaaltjes erover. Garneer met citroen, een gekookt eitje, bieslook en peper en zout.

Je kan zelf nog tomaat en komkommer en zo toevoegen. Wat je zelf lekker vindt natuulijk.
Laat het nog even oldschool maken!


Reacties

Populaire posts