Zandkoekjes.

Het wordt weer herfst. Ik hou van de herfst, het heeft zo'n bepaalde sfeer. Dikke sjalen, goude bladeren, de zon is er nog steeds maar het is toch nog gezellig om eens binnen te kruipen met een lekkere tas soep of een lekkere thee. Dus tijd voor koekjes te bakken om bij de thee op te peuzelen.

Ik heb een paar simpele receptjes waar ik eigenlijk niet vaak van afwijk. Soms doe ik wel variantjes op creatieve dagen maar de basis is eigenlijk het belangrijkste. Dus bij deze maken we gewoon simpele zandkoekjes.

Wat hebben we nodig? 30 minuten bereidingstijd

200 gr bloem
100 gr roomboter
50 gr suiker
1 eierdooier
snuifje zout
snuifje kaneel

Meng de bloem met de suiker en de eierdooier. Doe de boter in kleine stukjes en doe deze erbij. Kneed alles goed met d ehanden door elkaar en voeg het zout en kaneel toe.

Rol het deeg op in vershoudfolie en steek een half uurtje in de ijskast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Duw met vormpjes het deeg uit of doe zoals ik, ik heb geen vormpjes :( , met de hand bolletjes maken en plat duwen. Leg deze op bakpapier en bak 20-25 minuten. Laat ze afkoelen je hebt heerlijke zelfgemaakte koekjes en een gratis parfum van koekjes door het huis.

Love it.


Reacties

Populaire posts