Salade met mozarella en vijgen

Herfst is er en ik heb al veel herfstgerechtjes kunnen maken. Het is even wat druk geweest maar ik benut mijn vrije tijd nu zeker om ze te bloggen want ze zijn allemaal superlekker en ik kan ze toch niet geheim houden voor jullie! We beginnen vandaag met een simpele lunch of lekker voorgerechtje.
Ik ben op de markt vijgen gaan kopen en een echte goede bol buffelmozarella. Neem altijd goede mozarella als je deze niet gesmolten of verwerkt gaat eten. Dit maakt echt een heel verschil in smaak.
Kies dus gewoon voor verse en goede producten, dat is d boodschap.

Wat hebben we nodig? (2 pers.) 10min bereidingstijd
2 handen gemengde sla met rucola
1 buffelmozarella
4-6 vijgen
een beetje balsamicosiroop ( kan je in delhaize krijgen)
1 verse tomaat
1 eetlepel olijfolie
peper
zout


Meng de sla met wat olijfolie , peper en zout en doe deze in de bordjes. Snijd de mozarella en tomaat in plakjes van dezelfde dikte en leg deze op een torentje. Doe de vijgjes open en leg deze erbij. Werk af met balsamico , peper en zout. Supermakkelijk.

Je kan dit met wat brood eten of gewoon zo.

Heel simpel.

Bon Appetit X

Reacties

Populaire posts