Speculaasmousse met bier

De personen die mij kennen weten dat ik nogal een durver ben. En meestal in mijn receptjes liep dat ook zo. De receptjes die wat anders zijn dan de traditionele test ik maar al te graag even uit. Dus ik liep vorige week in de Delhaize mijn productjes bij elkaar te sprokkelen voor mijn stoverij van wild met gouden Carolus, toen ik even in het magazine van Delhaize keek en daar een speculaasmousse met gouden Carolus in zag staan. Nu ik dat bier toch moest kopen en zelf niet echt een bierdrinker ben dacht ik om dat receptje toch maar eens te maken. De meeste receptjes verzin ik zelf of baseer ik op andere recepten maar nooit heb ik iets al identiek hetzelfde nagemaakt. Maar deze dus wel...
En het was lekker!!!

Dus een echte aanrader en totaal eens iets anders.

Wat hebben we nodig? (6pers. ) 30min bereidingstijd en 30min opstijven

1 pakje (250gr) speculaasjes
1 theelepel cacaopoeder
15 cl gouden Carolus
2 eieren
350 ml volle room
50 gr suiker

Doe de gouden Carolus in een kom en laat 125 gr speculaasjes hierin 'smelten'. Doe de cacaopoeder bij het mengsel en laat dit een papje worden.

Scheid de eieren en doe de dooiers bij het mengsel. Klop het eiwit op met de suiker. Klop de room op tot een yoghurtstructuur.

Doe het mengsel voorzichtig bij de room en doe met spatel alles onder elkaar. Doe dan het opgeklopte eiwit er langzaam bij en meng alles voorzichtig weer met de spatel onder elkaar.

Doe  dit in glaasjes met een lepel of spuitzak. ( ik had geen spuitzak zoals je kan zien)

Laat dit 30minuten opstijven in de koelkast. Verkruimel de rest van de speculaasjes en houd er een paar om te decoreren. Voeg de crumble toe aan d glaasjes en serveer.

Bon Appetit X

Reacties

Populaire posts