Stoverij van hert en gouden Carolus

Om de herstsfeer compleet te maken gaan we wild klaarmaken. En omdat niet iedereen graag de intensiteit van wild vlees lust maak ik een stoofpotje dat de meeste wel graag eten. We gebruiken hert , dit is ideaal vlees voor een stoofpotje te maken samen met een gouden Carolus biertje.
Deze stoverij moet lang opstaan maar is best makkelijk te maken. Gezond kan ik mijn recept deze ker niet echt noemen maar wel heel lekker en volledig op grootmoeders wijze. Ideaal om de gietijzeren pot dus een hele dag te laten pruttelen en je huis te laten vullen met de geur van deze superlekkere stoverij.

Wat hebben we nodig? (2pers.) 5u bereidingstijd waarvan 1u werk

500gr hertenvlees
150cl rundsfond
2 peperkoeken met mosterd op gesmeerd
1 ui
2 teentjes look
400gr gekookte krielaardappelen
4 stronkjes witloof
2 wortels
2 eetlepels Luiske siroop
3 eetlepels bloem
50 cl gouden Carolus bier
50 gr boter
Verse rozemarijn
4 eetlepels kristalsuiker
laurier
peper
zout
nootmuskaat

Pak een grote gietijzeren pot. Stoof hierin de ui en de look aan. Snijd het hert in stukken en doe dit bij in de pot. Kruid af met peper en zout. Laat dit aanstoven terwijl je de wortels in stukjes snijdt. Voeg deze toe. Doe de bloem erbij en blus met wildfond en gouden Carolus. Doe de Luikse siroop mee in de pot samen met wat verse rozemarijn, laurier en ook de twee peperkoeken met mosterd op gesmeerd. Roer alles goed en laat dit op een laag vuurtje sudderen voor 4-5uur.

Doe de krielaardappeltjes in een ovenschaal. Meng 40 gr boter met geperste look, rozemarijn, zout , peper en nootmuskaat en smeer de aardappeltjes hiermee in. Zet deze 40 min in de oven op 180 graden.

Bak het witloof in boter aan, doe de suiker erbij en laat karameliseren. Doe er een tikkeltje water bij en laat dit 15minuten sudderen tot het witloof gaar is.

Dien alles samen en en laat het vooral goed smaken!

Bon appetit!

Reacties

Populaire posts