Sushi

Het is gezond , lekker en een echte trend : Sushi. Echt leuk om eens te maken met vrienden en nog leuker om samen op te eten. Ik had een speciale gelegenheid en wou graag en beetje uitpakken dus ik besloot zelf sushi te maken. Niet bepaald het goedkoopste om klaar te maken maar als je kiest voor verse producten wel heel lekker en gezellig.Laten we eraan beginnen. Het is wel een beetje werk maar zeker de moeite waard! Let op dat de vis die je koopt vers is, dit is heel belangrijk voor lekkere sushi.

Wat hebben we nodig? (2-4 pers.) 1uur bereidingstijd

Rolmatjes voor de sushi mee op te rollen
3 zeewierbladeren
150gr zalmhaasje
150gr rauwe tonijn
1 advocado
halve komkommer
500 gr sushi rijst
1 lepel rijstazijn
handvol sesamzaadjes
1 theelepel wasabipasta
5 eetlepels mayonaise

Kook de rijst met 700 cl water voor 15 minuten en laat hem daarna afkoelen. Snijd de advocado, komkommer, zalm en tonijn in lange plakjes. Een handige tip: steek de vis even in de vriezer voor je hem snijdt. Zo kan je fijner werken.

Meng de afgekoelde rijst met rijstazijn.
Meng ook de wasabi met de mayonaise en zet alles klaar.

Neem een rolmat en leg er een zeewierblad op. Verdeel de rijst erop met een maximum dikte van 1 cm. Leg er naar eigen smaak vis en komkommer of advocado op en wat wasabimayonaise en rol je matje strak dicht. Je kan dan de sushirol in stukjes snijden. Dit noemen we de futo maki.

Je kan ook rijstbolletjes maken met natte handen en ook met vis beleggen. Dit is dan nigiri.

En als je wat vis over hebt kan je deze ook gewoon zo eten en dit is dan sashimi.

Doe sesamzaadjes op de sushi die je wilt en leg alles mooi op een plank of bord. Dien op met wat soyasaus en ingelegde gember.

Bon Appetit!Reacties

Populaire posts