Rode bietensoep met feta

Behalve smaak ga je toch ook altijd af op zicht. En niets zo leuk als een donkerroze paarse soep te eten denk ik dan. Rode bieten geven altijd een supermooi kleur af en zijn ook nog eens heel gezond.
Ik maak dus bietensoep met feta. Dit was de eerste keer dat ik dit maakte en ik vond het heel lekker. Rode biet zit vol met calcium , ijzen en caroteen en ze zijn goed voor het immuumsysteem.
Ik ben dus helemaal pro rode biet.

Wat hebben we nodig? (4pers.)  30min bereidingstijd

5 rode bieten
1 rode ui
1 teentje look
300ml groentebouillon
30 ml creme fraiche
1 appel
peterselie
1 pakje feta
peper
zout

Snijd de ui en look fijn en stoof deze aan. Schil de rode bieten en de appel en snijd deze in stukjes. Stoof deze mee aan tot alles gaar is. Voeg verse peterselie toe. Doe de groentebouillon erbij en mix alles met de mixer. Laat dit nog 15min koken en  roer de creme fraiche erdoor.
Werk af met fetakaas, verse peterselie en peper en zout.


Ik heb al mooiere foto's gehad maar toch :)
Bon appetit ! X

Reacties

Populaire posts