Simpele homemade pizza

Waarom een pizza bestellen als ik je beloof in dezelfde tijd dat hij geleverd wordt zelf een verse superlekkere pizza te maken. We spelen een beetje vals met het deeg maar toch heel lekker en nog steeds vers. Bij Delhaize kan je kant en klaar vers deeg kopen. Dit deeg is al in een bolletje en heeft enkel even tijd nodig om te rijzen maar meer niet, je moet enkel zelf je pizza beleggen en in de oven steken. En volgens mij kom je nog goedkoper uit ook. Je kan natuurlijk zelf kiezen hoe je je pizza belegt, maar de mijne is toch de beste denk ik. Zoals alles dat ik doe natuurlijk. Arrogantie vanuit Antwerpen.

We zullen dan maar de pizza maken.

Wat heb je nodig? 1 pizza - 30min bereidingstijd

1 bol deeg van Delhhaize
5 lepels tomatensaus
8 kerstomataatjes
paar blaadjes verse basilicim
1 bol mozzarella
5 sneetje serranoham
oregano
peper
zout
verse look
handje vol rucola
optioneel nog wat Parmezaanse kaas

Haal het deeg uit verpakking en laat dit rijzen terwijl je de voorbereiding doet. Zet je oven op 200 graden voorverwarmen. Snijdt de look en basilicum fijn en meng dit met de tomatensaus. Snijd de mozzarella in plakjes en de kerstomaatjes in de helft.

Kneed het deeg tot een pannekoek en doe de tomatensaus erop. Leg de mozzarella verspreidt op de pizza en doe de kerstomaatjes er nog bovenop. Kruid af met zout , peper en oregano en steek hem 20 minuten in de oven.

Haal de pizza eruit. Leg er nog een beetje mozzarella extra op, serranoham, ruculo en parmezaanse kaas en de pizza is klaar. Sommige kunnen er nog wat extra olijfolie over doen of pijnboompitjes.

Superlekker!

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts