Melanzane

Ik zit helemaal in de Italiaanse sfeer. Aan het vegetarische/ heel gezonde eten ben ik nog niet toegekomen. Voel ik mij daar schuldig over? Eigenlijk niet. Dit gerechtje dat ik vandaag maak, is zeker niet ongezond. Enkel de portie kaas maakt het niet zo caloriearm. Maar hey, die kan je er af laten als je betere voornemens dan mij hebt. Zoals altijd een simpel en lekker gerechtje.

Ik krijg vaak te horen van mensen: 'jij kan zo goed koken, dat kan ik niet,. Als het je gewoon een keer probeert na te maken dan besef je dat het dus helemaal niet moeilijk is. En koken kan heel leuk zijn , zeker met twee. Als je dus nog eens een zondag niet weet wat doen. Probeer gewoon samen een gerechtje uit van mijn blog en laat je volledig gaan met achteraf foto's te trekken om op Instagram en Facebook te pronken met jullie gerechtje!

Here we go.

We maken een gevulde aubergine met veel kaas :)

Wat hebben we nodig? (2pers.)

1 aubergine
300 gr kippengehakt
1 blik passata
1 teentje look
1 ui
1 bouillonblokje (groenten of runds)
100 gr Parmezaanse kaas
100 gr geraspte kaas ( mozzarella)
oregano
peper
verse basilicum

Snijd de look en ui fijn en stoof deze aan. Doe het gehakt erbij en kruid af met peper en oregano.
Snijd de aubergines door twee en lepel het binnenste vlees eruit en snijd dit in blokjes. Doe de helft van de aubergineblokjes bij in de pan met gehakt. Doe er ook een bouillonblokje bij en de passata. Laat alles even sudderen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de aubergines in een ovenschaal en kap nu de saus in de aubergines.
Snijd de basilicum fijn en doe deze erover.
Rasp de Parmezaanse kaas en doe alles kaas over de aubergines.

Zet dit 40minuten in de oven en klaar.

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts