Pappardelle ai funghi porcini

De feestdagen zijn voorbij en aan mijn goede voornemens ben ik nog niet toegekomen eerlijk gezegd. Gezonder eten? Dat zit er nog even niet in. Er zijn nog steeds etentjes met vrienden en familie gaande en dat maakt gezond eten er niet makkelijk op. Veel excuusjes natuurlijk. Maar ik heb nog wel iets heel lekker klaargemaakt deze week. Sommige zullen al weten dat ik gek ben van Italië. Niet alleen het land, de mentaliteit en de wijnen vind ik fantastisch, ook het eten natuurlijk. En daarom vandaag een lekkere snelle pasta waar je iedereen het water mee in de mond doet lopen.

De pasta maken we niet zelf, maar je kan heel lekkere verse pasta's kopen bij speciaalzaken, de betere supermarkt en ook op de markt. Ik koop soms op de vogeltjesmarkt in Antwerpen mijn verse pasta bij 'de pastaman'. Echt supergezellig en achteraf kan je nog decadent een oestertje en glasje champagne gaan verorberen.

De Italiaanse keuken houdt het meestal simpel en vers, daarom is dit een leuk gerechtje om snel te maken. Maar koop wel verse producten , want dit maakt of kraakt je gerecht.

Wat hebben we nodig? (2pers.)

400gr verse pasta ( ik koos voor pappardelle maar ja kan ook een andere pasta kiezen)
3 lepels truffelolie
5 lepels olijfolie
1 rode ui
1 teentje look
een blokje Parmezaanse kaas
200 gr gemixte champignons (boschampignons, oesterzwam...)
200 gr pancetta
peper
zout

Kook de verse pasta 1-2 minuten in een pot water met olie en zout.
Stoof de versnipperde look en  ui aan in een an met olie. Doe de champignons erbij en roer door. Als alles kleur heeft gekregen voeg je de pasta toe en meng je alles door elkaar.
Doe de truffelolie erbij en de olijfolie. Rasp er goed wat Parmezaanse kaas over voor een smeuïge smaak. Kruid af met peper en zout. Doe de pasta op borden en leg de pancetta erbij. Doe er nog goed wat Parmezaanse kaas over en dien op.

 
 Buon appetito! X

Reacties

Populaire posts