Jambalaya

De meesten onder jullie weten dat ik gek ben van gerechtjes die niet zo typisch zijn. Ik ben altijd op zoek nar nieuwe gerechten en heb er weer een gevonden. In Amerikaanse films ( Louisiana ) maken ze vaak 'Gumbo' en 'Jambalaya' . Dit zijn typische gerechten van daar en werden daar vroeger al in grote potten klaargemaakt voor de hele buurt. En ik hou natuurlijk van gerechten met een verhaal aan. Zelfs in de Disney film ' The princess and the frog' komen deze gerechtjes voor. Dus we gaan voor de eerste keer jambalaya maken, en ik vond het superlekker. Lijkt een beetje op paëlla. Er zit zowel vlees als vis in en het gerecht wordt ook met rijst gemaakt.

Wat hebben we nodig? (4pers.) 40min.bereidingstijd

200gr rijst ( neem best risottorijst )
400 gr kip
400 gr diepgevroren rauwe tijgergarnalen
2 jalotjes
1 teentje look
1 rode puntpaprika
2 selderstengels
1 (400gr) blik tomatenblokjes
beetje olijfolie
1 blokje kippenbouilllon
1,5 dl witte wijn
2 lepels cajun kruiden
 beetje olijfolie

Snijd de puntpaprika, selder, sjalotjes en look in fijne stukjes. Bak deze even aan in de olie en snijd de kip in fijne blokjes en voeg deze toe. Kruid af met de cajun kruiden.
Doe de rijst erbij en meng alles even door elkaar. Blus met wijn en voeg de tomatenblokjes te.
Overgiet alles met  5 dl water en doe het kippenbouillonblokje erbij. Laat dit alles 10 min stoven.
Voeg dan de tijgergarnalen toe en laat deze mooi roze worden in de pot.
Ik heb nog een beetje saffraan en chilikruiden toegevoegd , maar dit is eigen smaak natuurlijk.

Bon appetit ! X


Reacties

Populaire posts