Taco's

Hier ben ik weer! En vandaag met taco's. Vorige week waren er vrienden komen eten en ik vind het dan super leuk om te koken en nieuwe dingen te maken. Het was geen formeel etentje dus ik dacht taco's zijn gezellig en je kan ze ook opvullen met alles wat je wil, zo lust iedereen wel wat.

Taco's zijn ook supermakkelijk te maken. Je koopt de taco's en vult ze zelf op met al wat je maar lekker vindt. Ik ben natuurlijk in de Mexicaanse vibe gebleven. Ik heb twee soorten gemaakt. Een met kippengehakt , tomatensaus, zure room en guacamole en een met rundsvlees en feta.

Wat hebben we nodig? 4 pers. ( 30-40min. bereidingstijd)

8 tacoschelpen ( ik koop graag die taco kommetjes bij Carrefour )
400 gr kippengehakt
1 blik passata
400 gr rundsvlees
2 tenen look
1 rode ui
1 lepel sambal
1 paprika
2 limoenen
1 potje zure room
1 advocado
1 pepertje
sla
100 gr gemalen kaas
100 gr fetakaas
Peper
Zout
Chilikruiden


Verhit twee pannen. Stoof in beide een fijngesneden halve ui en een fijngesneden teentje look aan. Doe in pan een het gehakt erbij en laat dit even kleuren. Voeg de sambal en passata toe en laat alles even pruttelen op een laag vuur. Snijd het rundsvlees in reepjes en doe deze in pan twee. Voeg ook paprikablokjes toe laat alles even bakken. Kruid dit af met chilikruiden.

Maak ondertussen guacamole. Snijd de advocado in blokjes, doe er sap van een limoen bij en een fijngesneden pepertje. Plet alles goed of doe het in de blender en kruid af met peper en zout.

Zet de taco's even in de oven ( kijk op het pakje , afhankelijk van het merk verschilt dit) en vul ze daarna op met de pangerechtjes. Doe bij elke taco een limoenschijfje. Bij de taco's met rundsvlees doe je sla en feta en bij de gehakt taco's guacamole, geraspte kaas en zure room .


Bon appetit! XReacties

Populaire posts