Witloof met balletjes

Oldschool gerechtjes blijf ik gewoon echt superlekker vinden. En vandaag maak ik iets dat mijn bomma veel maakte en waar we als kind allemaal gek van waren. Witloof met balletjes. Ik heb echt letterlijk niks aan dit gerecht veranderd , want dit gerechtje moet je simpel gewoon behouden hoe het is en heeft echt geen opsmuk nodig of teveel trendy toestanden erbij. Presenteer het gewoon in een leuk bordje en hou het voor de rest simpel. Dit is echt comfortfood en ook ideaal om een paar porties van in te vriezen. Here we go.

Wat hebben we nodig? 2 pers. 45min. bereidingstijd
4 stronken witloof
500 gr kippengehakt ( als je graag gemengd of varkensgehakt wil kan dat maar kippengehakt is gezonder)
2 eetlepels suiker
250 ml kippenbouillon
8 grote aardappelen
peper
zout
nootmuskaat

Schil de aardappeltjes en doe deze in kokend water. Laat deze 20min. koken terwijl je aan je witloof met balletjes verder werkt.

 Snijdt de witloofstronken door 2 en verwijder de harde stukken. Doe een beetje boter in een pot ( ik gebruik een gietijzeren van Le Creuset) en laat de witloof kleuren. Doe er een beetje suiker bij en laat dit op een laag vuurtje stoven. Rol de ballen ondertussen. Voeg de bouillon toe aan het witloof en ook de ballen en zet een deksel op de pot.

De balletjes hoeven niet perse onder het vocht te staan als er een deksel op de pot zit. Roer de ballen niet onder het witloof zolang deze geen vaste structuur hebben. Na 20 minuutjes is dit klaar. Kruid alles af met peper , zout en nootmuskaat.

Bon appetit ! X

Reacties

Populaire posts