Zalm in de oven met spinazie

Zomer komt eraan en mijn laagje wintervet moet er dus wel af. Ik ben all about healthy food maar eerlijk, een vettig pakske friet kan mij ook wel is bekoren. En heb ik deze winter net iets te veel gezondigd? Ja toch een beetje. Ik heb al jaren een receptje dat gewoon supermakkelijk is en ook heel gezond. Mijn beste vriendinnetje maakt dit receptje nog vaak en ik was het al een beetje vergeten. Toen ze het deze week maakte , dacht ik deze moet ik nog even bloggen want als zij dit receptje zo lekker en makkeijk vindt, vinden jullie dat ook natuurlijk. Hannelore is de eerste die meestal alle nieuwe dingen proeft maar zij probeert ook veel van mijn gerechtjes zelf uit. Dit is superleuk want zij was nooit de beste kok en kookte eigenlijk niet zo graag , maar mijn receptjes vindt ze toch altijd heel makkelijk en leuk om te maken.Genoeg gestoef over Hannelore en mezelf, time for some cooking.

Oohja voor de singles onder ons ( waar ik ook nog steeds onder val) , dit is het ideale gerechte voor jezelf. Heel snel en makkelijk. Sneller dan de pizza in de oven , of het tripje naar de frituur.

Wat hebben we nodig? 1 pers. (30min bereidingstijd waarvan 5min. werk)
1 zalmhaasje (250gr ongeveer)
200 gr verse spinazie
4 trostomaatjes
halve citroen
peper
zout
verse nootmuskaat
verse dille
beetje olijfolie

Doe het sap van de halve citroen over de vis. Snijd dan de citroen in stukjes en leg deze in een ovenschotel. Leg de vis ook in de ovenschotel en kruid deze met peper , zout , nootmuskaat en dille.
Doe de trostomaatjes in hun geheel mee in de ovenschotel , besprenkel het geeel met olijfolie en zit dit ongeveer 20minuten in een oven van 200graden.

Ondertussen stoom je de spinazie. De meeste mensen koken dit , maar dan verliest de spinazie veel smaak en vitamines. Als je geen fancy stoomoven hebt, doe dan gewoon de spinazie in een zeef, zet deze boven een pot kokend water met een deksel op de zeef. Dit hoeft maar enkel minuten.

Kruid het geheel goed af en klaar. Simpeler kan niet.

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts