Avocado met eitjes

Avocado is echt zoooo trendy tegenwoordig. Ik maak er al best veel gerechtjes mee, maar let op! Avocado wordt omschreven als heel gezond en dit is het ook, maar avocado zit vol gezonde vetten. Dit wil dus wel zeggen een natuurlijke vetverbrander, maar dat wil niet zeggen dat je avocado's bij de vleet moet eten en zeker niet in combinatie met nog meer vetten zoals zalm bv. De avocado bevat wel veel minderalen zoals ijzer, vitamine k en foliumzuur.

Vandaag maken we dus een lekker ontbijt of lunch met avocado's en eitjes. Ook ideaal voor de paasbrunch!

Wat hebben we nodig? 2pers. ( 20min.bereidingstijd )
2 avocado's
4 eitjes
1 limoen
beetje munt
peper
zout
stokbrood

Snijd de avocado's door twee en haal de pit eruit. Haal een beetje vlees uit de avocado's en houdt dit aan de kant om guacamole van te maken. Doe twee rauwe eitjes in de avocado, kruid af met peper en zout en zet 15 minuten in de oven van 180 graden.
Je kan er ook wat spekjes of kaas aan toevoegen als je dit lekker vindt.

Snijd ondertussen een limoen in twee en doe dit bij de overgebleven avocado. Doe dit in een blender met wat munt en peper en mix dit glad.

Ik gebruik hiervoor mijn nieuwe ' to go ' blender van Breville. Je zal hem al weel op Instagram gezien hebben als je me daar volgt. Ik gebruik hem ook voor smoothies en soepen.

Doe de guacamole op wat brood en serveer dit bij je gevulde avocado's.


Bon appetit ! X

Reacties

Populaire posts