Tonijnsalade met rode biet

Ik heb echt een supergezellig weekendje achter de rug. Ben al een paar weken nogal veel feestjes aan het meedoen en barretjes aan het afgaan maar dit weekend was ik echt aan een beetje rust toe. Ook niet erg want dan maak ik er nog steeds een leuk weekend van. Hannelore en ik zijn dus een marktje gaan doen en hebben wat kruidenplantjes gekocht en natuurlijk mijn favoriet, een Turks brood. Ik hou van dat brood!Daarna nog een uurtje naar de fitness en toen was ik klaar om even een healthy lunch in mekaar te flansen dat ons maagje toch goed ging vullen want we waren hongerig van heel dat markt- en fitnessgedoe.

We gaan dus voor een PINK tunasalad. Altijd leuk! En deze is ook een supergezonde versie van de gewone tonijnsalade. De rode biet die erin zit is een echte superfood en zit vol foliumzuur!


Wat hebben we nodig? (2 pers.) 15min. bereidingstijd

Een half Turks brood
1 rode biet
2 eieren
1 blik tonijn
1 lepel lightmayonaise
1 rode ui
peper
zout

Kook de eieren voor 10 minuten en leg ze in koud water zodat je ze makkelijk kan pellen. Doe de rode biet met een half blik tonijn in de blender en meng deze onder de rest van het blik tonijn. Doe de mayonaise , peper , zout en de gepelde eieren erbij en plet alles goed door elkaar. Snijd de rode ui fijn en werk hier je broodje mee af.

Gewoon op je Turks brood smeren en klaar!


Je kan er ook nog cresson of wat sla bij doen als je dat lekker vindt. Niks moet en alles mag!

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts