Lasagne met zalm en spinazie

Vis staat hier al een tijdje op het menu omdat ik het vlees even aan het schrappen ben. Geen zorgen, de blog wordt niet vegetarisch! Maar ik wil wel graag wat alternatieven laten zien voor degene die toch graag vlees vermijden of gewoon wel eens een visje kunnen smaken. Zalm is een vis vol gezonde vetten en daarom maak ik ook graag wel eens een receptje met zalm. Spinazie en zalm is dan ook de perfecte combo en daarom maken we vandaag een lasagne met zalm en spinazie. Echt een heel simpel receptje en je hebt snel een ovenschotel voor een heleboel vrienden en familie.
Ideaal om in de zomer met zen allen lekker buiten op te eten.

Wat hebben we nodig? (4pers. ) 40 minuten bereidinstijd
250 gr gerookte zalm
1 pakje lasagnevellen (ongeveer 10 stuks)
200 gr verse pinazie
10 gekookte brocolliroosjes
250 gr ricotta
250 ml lightroom
100 gr Parmezaanse kaas
peper
nootmuskaat


Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je ovenschaal in met olijfolie. Doe de spinazie, ricotta en room in een pot op een zacht vuurtje en roer tot dit een geheel is. Snijd de zalm in kleine stukjes en voeg dit toe aan de spinazie. Kruid dit af met peper en nootmuskaat. Doe de gekookte broccoli erbij en meng door elkaar. Doe een dun laagje in de ovenschotel en leg er de lasagnevellen op, doe terug een dun laagje van de saus en terug lasagnevellen tot alles op is. Rasp de Parmezaanse kaas en doe deze over de schotel en zet dan het geheel in de oven voor 30 minuten.


Bon appetit! X


Reacties

Populaire posts