Pasta Vongole

Als je kookt, moet je koken met de beste producten. Dit is stap 1 om je gerecht te doen slagen. Verse en seizoensgebonden producten gebruiken maakt alles al veel simpeler. Zo kan je een gerecht heel simpel houden en toch lekker.
Omdat ik gisteren ging koken voor vrienden was ik snel 's ochtends even naar de markt geweest voor verse groenten en voor venusschelpen (ofwel vongole).
In Italië is deze pasta alle vongole heel bekend en wordt dit simpel klaargemaakt met enkel look en witte wijn, maar we pimpen dit gerecht natuurlijk een beetje.

Dus liefste Italianen die af en toe op mijn blog verzeild geraken, mijn excuses voor het veranderen van jullie topgerechten.

Wat hebben we nodig? 4pers. (30min. bereidingstijd)
500 gr verse pasta (spaghetti of linguini) de pastaman op de markt in Antwerpen heeft superlekkere pasta
10 trostomaatjes
1 bolcourgette
2 tenen verse look
1 glas witte wijn
handje vol verse peterselie
1kg verse venusschelpen
verse basilicum
peper

Kook de pasta 8 minuten in een pot met zout en olijfolie. Spoel de schelpen goed af en gooi degene weg die al open zijn. Snijdt de look fijn en doe deze in een pan met olijfolie en fruit deze aan. Snijdt dan de courgette in fijne blokjes en die deze bij in de pan. Doe de venusschelpjes erbij en zet even een deksel op de pan.

Blus alles met witte wijn. Doe de fijngesneden peterselie en basilicum bij de schelpen en snijdt de tomaatjes door twee en voeg deze ook toe. Meng de pasta hier door en kruid alles af met peper. Je kan eventueel ook nog wat olijfolie toevoegen.

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts