Tortilla

De laatste tijd probeer ik meer en meer vegetarisch te koken. Dit vind ik belangrijk voor mezelf maar ook voor het milieu. En de keren dat je wel vlees eet , geniet je er veel meer van en zorg je dat het geen gewoonte wordt om elke dag maar op alles vlees te gooien. Dus je gaat nog wel wat heerlijke vegetarische receptjes tegenkomen op de blog!

Vandaag maak ik een tortilla! Ik serveerde deze tortilla voor vrienden als een hapje, maar je kan dit ook perfect als lunch of avondeten met een fris slaatje presenteren.
Een heel makkelijk receptje met weinig ingrediƫnten en het is ook spotgoedkoop.

Wat hebben we nodig? 4 pers. grote portie ( 20 min. bereidingstijd)

10 eieren
1 sjalot
3 grote aardappelen
1 teentje look
een hand vol mais
nootmuskaat
peper
zout
chilipoeder

Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes. Snijd de sjalot en look fijn en fruit deze even aan in de pan. Doe de aardappelblokjes erbij en bak even alles aan. Kluts de eieren en doe deze bij in de pan. Belangrijk dat je de pan nu op een laag vuur zet!
Doe de mais erbij en kruid alles af met nootmuskaat, peper , zout en een beetje chilipoeder. Laat dit een kwartiertje bakken en zet de laatste 5 minuten een deksel op de pan tot de tortilla gaar is. Draai voor een mooie presentatie de tortilla om op je bord en doe er een groen blaadje op van basilicum.

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts