Wok met scampi

Wokken is een zaligheid. Snel klaar, supergezond en iedereen kan het. Al moet elke keer wel heel hard lachen als een man zegt tegen mij: 'Ik kan enorm goed wokken'. Lijkt me dan ook heel erg logisch dat iedereen dat goed kan want het is ook gewoon alles in de pan gooien en klaar is het gerecht. Dus liefste mannen, wokken is niet echt een skill tenzij je een Aziaat bent die 3 sauzen zelf prepareert en de wok in de lucht gooit terwijl je de borden dresseert.

We gaan dus wokken om de blokkers onder ons een beetje goede moed te geven met makkelijke recepten maar ook degene die elke dag laat thuis komen en geen uren achter het fornuis kunnen staan een ideetje te geven.

Vandaag wok met scampi's en sojabonen. Sojabonen bevatten veel eiwitten, en omdat het vlees even van de menu is geschrapt kan ik dit wel gebruiken.

Oohja, ik schrijf hieronder alle groenten op maar je kan ook lekkere wokmixen in de supermarkt kopen. Ideaal als je maar alleen of met twee bent.

Wat hebben we nodig? ( 2pers.) 15min bereidingstijd
400 gr rauwe gepelde en ontdarmde scampi's
1 halve pastinaak
100 gr sojabonen
1 rode ui
1 chilipeper
verse koriander
1 rode paprika
4 eetlepels sojasaus
1 teentje look
een beetje verse gember
1 lepel kokosolie
wat sesamzaad

Snijd alle groenten fijn. Zet de wokpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Doe de kokosolie erin en fruit de fijngesneden look en gember aan. Doe de scampi's in de wok. Doe er dan de fijngesneden chilipeper en koriander bij. Roer een keertje. Alle groentjes erbij. Voeg na 2 minuten de sojasaus en sesamzaadjes toe.

Serveer met rijs , noedels of eet gewoon lekker zo op.

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts