Ontbijt: Yoghurt met havermout en gebakken appel

Ontbijten is voor mij nooit een overbodige luxe geweest. Als ik niet heb ontbeten voel ik me echt niet goed en heb ik niet het gevoel dat ik de dag goed ben gestart. Ik ben dus gek van kwark in de ochtend en van vers fruit. Liefst alles nog bedekt in honing. Een zoet ontbijtje kan er bij mij dus steeds in.

Normaal ben ik degene die voor iedereen kookt, maar deze week had ik het geluk dat er voor mij ook eens een ontbijtje werd gemaakt. Het was zo'n lekker en makkelijk ontbijt dat ik direct heb gevraagd of ik het gerechtje mocht stelen. Dit gebeurd niet vaak want mijn ego is meestal te groot om iemand anders zijn idee op mijn blog te zetten... Maarja, ik werk aan men ego :) .

Met dit ontbijtje kom je zeker toe tot aan de lunch alvast!

Wat hebben we nodig? (2pers.) 10min bereidingstijd
200 ml yoghurt ( neem goede Griekse yoghurt en liefst low-fat)
1 appel
200 gr havermout (je kan ook muesli gebruiken als je dat lekker vindt)
beetje kaneel
1 lepel kokosolie
2 lepels honing

Schil de appel en snijd deze in fijne reepjes. Laat de kokosolie smelten in een pan en doe de partjes appel erbij. Doe wat kaneel en honing over de appel en stoof dit even aan. Doe de yoghurt en havermout in een kom, de appeltjes erover en klaar!

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts