Tom Kha Kai

De laatste dagen was het waanzinnig heet. De warmte buiten liet me elke dag een beetje op vakantie voelen en de momenten dat ik niet aan het werken ben , probeer ik op een terras , aan het water of in een tuin te vertoeven. Genieten van het leven is dus de boodschap. Ik heb al talloze slaatjes gemaakt en die zijn lekker fris op dagen als dit maar gisteren heb ik toch even een lekker exotisch soepje gemaakt, Tom kha kai. Een Thaise kokossoep boordevol smaak! Heel lekker en best wel makkelijk.

Ik heb extra veel gemaakt want een van mijn broertjes ligt in het ziekenhuis en ik wou hem verassen met een lekker zelfgemaakte maaltijd. Mijn zussenhart breekt altijd als er iets met die snolletjes aan de hand is dus tijd voor een extra portie lekker eten te maken en wat troost in een lekker gerechtje te bieden.

So here we go.

Wat hebben we nodig? 4pers. (15min werk en 1u bereidingstijd)
400 gr gekookte scampi's ( kan je zo kopen)
250 gr rijstnoedels
1 chilipeper
5 roosjes broccoli
1 prei
1 zoete ui
een hand vol kerstomaatjes
2 stokjes citroengras
1 blokje gember
1 teentje look
1l kokosmelk
kleine mais
1 blikje bamboescheuten
200ml groentebouillon
2 eetlepels vissaus
1limoen
1 plantje verse koriander
verse bieslook
currypoeder

Snijd de chilipeper, ui , look en gember heel fijn en stoof deze aan in de pan. Laat een beetje van de ui over voor garnering. Besprenkel alles met het sap van een halve limoen. Hak wat in het citroengras met je mes voor het meer smaak te laten afgeven en doe deze er ook bij. Doe de broccoli, bamboescheuten en fijngesneden prei ook in de pot. Doe dan de vissaus hierbij en laat alles even sudderen. Voeg de kokosmelk en de groentebouillon toe aan de pot. Kruid alles al af met wat verse koriander en currypoeder. Laat dit een klein uurtje op een zacht vuurtje staan. Doe op het laatste moment de scampi's erbij en laat nog 5 minuten pruttelen

Werk alles af met verse koriander, bieslook , zoete ui en versneden kerstomaatjes. Serveer er een limoentje bij en klaar. Je kan dit zo eten , maar ik doe er graag wat rijstnoedels bij.

 Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts