Turks brood met avocado en hummus

Waar ik woon op het marktplein is het elke week markt op woensdag. Soms doe ik is gek en ga ik snel voor men werk nog even kijken of ik iets kan vinden. Standaard pak ik een Turks brood mee want dat vind ik zooo lekker.

 Ik ging een snelle lunch maken voor mij en vrienden en wou wel iets gezond maken. Dus na wat inspiratie op de markt had ik nog wat lekkers gevonden voor de perfecte gezonde lunch in elkaar te flansen.

Wat hebben we nodig? ( 2pers.) 15 min. bereidingstijd
Turks brood
1 blikje kikkererwten
citroensap van een halve citroen
1 lepel sesampasta
2 lepels olijfolie
1 avocado
2 eieren
handje vol sesamzaadjes
beetje sla
komijn
peper
zout

Doe de kikkererwten met sesampasta, olijfolie, komijn, citroensap, peper en zout in de blender. Mix dit goed tot je een mooie pasta hebt. Dit is de hummus. Smeer hiervan een dikke laag op je Turks brood. (  Je kan hummus als spread maar ook als dip gebruiken).

Snijd de avocado in mooie stukjes en leg deze op de broodjes met humus.

Laat water koken en pocheer je eitjes 2 minuten. Dit doe je door azijn in je water te doen , een waterkolk te maken en daar je rauw ei in te doen.Doe je ei bovenop je broodje en kruid alles af met peper en zout.
Strooi de sesamzaadjes er nog over en klaar!

Bon appetit! X

Reacties

Populaire posts