Viscurry

Smells fishy in here... Nog steeds geen vlees te bespeuren op de blog. Ik leef nog steeds op groentjes en vis. Het gaat me allemaal best goed af zonder vlees en met een beetje creativiteit kom ik er wel. Ik maak het missen van het vlees goed met veel smaken en kruiden in mijn receptjes. Curry is hier het ideale voorbeeld van. Een curry loopt niet snel fout want je kan er eigenlijk alles in doen wat je lekker vindt en het is gewoon superlekker. Ook een ideale maaltijd voor als je veel volk over de vloer krijgt want je kan alles gewoon in een grote pot gooien. Kruiden en smaken kan je naar keuze toevoegen. Dus iedereen kan een curry volledig personaliseren.

Voor degene die toch een goede basis willen of gewoon nieuwsgierig zijn naar mijn viscurry, hier is die.

Wat hebben we nodig? 4pers. 1u30 minuten bereidingstijd waarvan 30min. werk
400 gr roodbaars
1 pot rode currypasta
1 l kokosmelk
100 ml visbouillon
1 butternutpompoen
1 rode ui
1 tomaat
1 zoete aardappel
1 teentje look
1 limoen
enkele limoenblaadjes (kaffir)
1 pepertje
verse koriander
gemberkruiden
currykruiden
ras-el-hanout
1 stokje citroengras

Snijd de ui , het pepertje en de look fijn en stoof deze aan op een laag vuurtje. Snijd de pompoen en zoete aardappel in gelijke blokjes en gooi deze bij in je pan/ pot. Kruid dit alles al goed af met gember,ras-el-hanout, currykruiden en  voeg ook een geplet stokje citroengras toe. Voeg dan de kokosmelk, currypasta en visbouillon toe en meng alles goed door elkaar. Laat dit een uurtje sudderen op een heel laag vuurtje.

Snijd de vis en tomaat in grove stukken en voeg deze toe aan je gerecht. Knijp het sap van een halve limoen over het gerecht uit en laat nog 5 minuutjes sudderen.

Serveer met verse koriander en wat limoen.

Bon appetit! XReacties

Populaire posts