A Fishy BBQ

Het zomerse weer komt er weer aan en dat is ideaal om de BBQ even aan te steken. Ik eet al een paar maanden geen vlees meer en veel mensen denken dat daar de barbecue om draait. Maar je kan ook een lekkere visje of verse groentjes grillen. Dus vandaag laat ik zien hoe je een fancy BBQ-etentje doet voor visliefhebbers. Ook leuk als je zelf even bent gaan vissen om zelf je vis zo klaar te maken. Denk maar aan je volgende tripje naar het buitenland. Dan bespaar je weeral een avondje op restaurant gaan.

Ik vind het persoonlijk geweldig om in het zuiden 's ochtends naar de markt te gaan om 's avonds laat gezellig een BBQ'tje te doen met de verse producten. In da dag kan je me dan natuurlijk op het strand vinden met een cocktailtje , want naar de markt gaan is toch zoooo zwaar :D . Met wat geluk zit je in een streek waar je op het strand op zoek kan naar verse zeevruchtjes. Kijk alleen uit dat je alles goed wast en nakijkt want ziek worden van zeevruchten is geen pretje, en ik kan het weten... Maar laten we die details besparen en starten met onze Fishy BBQ.

Wat hebben we nodig? (2pers.) 1 uurtje bereidingstijd
2 verse makrelen
1 citroen
Verse kruiden zoals tijd, rozemarijn, basilicum...
400 gr groene asperges
truffelolie
olijfolie
Parmezaanse kaas
Peper
Grof zout

Flikker de BBQ alvast aan , of laat je lieftallige vriendje het doen als je je wimpers en wenkbrauwen graag wilt behouden. Snijd dan een villetje in de buik van de makrelen en haal alle organen ( darmen , maag) en viezigheid eruit. Dit doe je best gewoon met je handen. Back to basics. Spoel de vissen goed uit en vul deze op met schijfjes citroen ( een halve citroen) en verse kruiden. Leg deze even in de koelkast en wacht tot de barbecue goed heet staat.Kuis ondertussen de asperges. Dit doe je door het harde gedeelte onderaan af te snijden en met een dunschiller de harde bovenlaag weg te halen.

Gooi dan de makrelen 15 minuutjes op de BBQ en doe er goed wat olijfolie, peper en zout over en laat deze 5 minuutjes in zilverpapier rusten voor je ze opeet. De asperges mogen 20 minuutjes op de bbq (liefst op een verhoogje ) zodat de vlammen er niet bij kunnen, met goed wat truffelolie, peper en zout. Werk deze af met Parmezaanse kaas.

Voila, zoals je ziet heb ik er ook wat courgette bij gegrild. Maar je kan eender welke groentjes erbij serveren natuurlijk. Laat je gewoon inspireren door het Zuiden zou ik zo zeggen.

Bon appetit! XReacties

Populaire posts