Bulgur met zoete aardappel en bloemkool

En ik ben nog steeds door in men periode zonder vlees. Het valt veel beter mee dan gedacht. Ik voel me supergezond, fit en ik mis vlees echt niet. Ik heb nog geen honger gehad en omdat ik af en toe nog vis eet vind ik op de menukaart van een restaurant ook altijd wel iets lekker terug. Toen ik vlees schrapte van men menu dacht ik dat ik dit enkel voor een paar maanden zou doen, maar als ik nu denk aan bepaalde vleeswaren, krijg ik een misselijk gevoel. Dus het zal nog even vleesarm blijven op de blog, maar ik wil jullie wel graag inspireren om een paar van men veggie gerechtjes te proberen want ze zijn echt superlekker!

Wat hebben we nodig? 4 pers. (30min. bereidingstijd)
100 gr fijne bulgur ( vind je bij de rijst in de supermarkt)
1 bloemkool
1 zoete aardappel
1 appel
1 rode ui
een hand vol rozijntjes
een hand vol pecannoten
tijm
gedroogde munt
peper
zout
curry
gemberkruiden

Voor de vinaigrette:
3 eetlepels hazelnootolie
1 eetlepel honing
sap van een hee citroen
peper


Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappel en bloemkool fijn, doe deze in een ovenschaal met wat olijfolie,tijm, peper en zout en zet deze voor 20 minuten in de oven. Snijd de ui en appel fijn en doe deze in een kom met de bulgur. Doe hier 200 ml water over en voeg de rozijnen, gedroogde munt, gember,curry en peper toe. Laat dit tien minuten rusten en voeg er dan fijngehakte pecannoten aan toe.

Maak de vinaigrette door de olie, citroensap, honing en peper en zout te mengen in een kommetje.

Voeg dan de bloemkool en zoete aardappel toe aan de bulgur en klaar.

Bon appetit ! XReacties

Populaire posts