Groene groentelasagne


Inspiratie voor men gerechtjes kan uit alle kanten komen. Graag blader ik door kookboeken, kijk ik naar kookprogramma's ( Chef's table op Netflix is men favoriet ) , kijk ik de volledige menu van een restaurant na... Inspiratie komt van overal. Maar vaak kijk ik gewoon wat ik in huis heb en maak ik daar iets mee. Ik heb altijd kruidenplanten op men terras en van restjes groenten kan je veel meer dan soep maken. Dus vandaag maak ik een verse groene groentelasagne met verse groentjes uit de tuin. Heel simpel , heel lekker en vegetarisch. Helaas heb ik geen tuin , dus ik heb deze groentjes gekregen. Maar als je geen tuin hebt of weinig plaats raad ik aan om wat kruidenplantjes te houden zoals tijm, rozemarijn en munt. Zo heb je steeds verse kruiden in huis die elk gerecht superlekker maken en het is ook wel mooi om in huis te hebben.

Wat hebben we nodig? 4 pers. (1u bereidingstijd)
9 lasagneblaadjes
500 ml melk
250 ml lightroom
1 blok Parmezaanse kaas
3 zakjes kaasmix van Knorr ( we maken het ons makkelijk vandaag )
1 courgette
1 zak spinazie
1 broccoli
1 prei
verse nootmuskaat
peper
tijm
rozemarijn

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de broccoli, prei en courgette in stukken en stoom deze voor 7 minuten. Zet dan de melk met de room op een laag vuurtje, doe de kaasmix erbij en roer alles goed met een klopper. Kruid dit goed af met nootmuskaat en peper. Als dit begint te pruttelen voeg de gewassen spinazie toe en meng alles goed door elkaar. Neem een ovenschaal en leg drie lasagneblaadjes verspreidt op de bodem en doe 1/3de van de kaassaus met spinazie erop en dan 1/3de van de gestoomde groentjes. Herhaal dit proces nog 3 keer en rasp dan de Parmezaanse kaas en doe deze bovenop de lasagne. Werk af met tijm en rozemarijn en zet 40minuten in de oven.Bon appetit ! X

Reacties

Populaire posts