Thai red curry

Op Instagram heb ik vorige week gefilmd hoe ik een red curry maak. Dit is een heel makkelijk receptje en hopelijk heb ik zo kunnen laten zien hoe makkelijk dit is. Een red curry kan je met scampi, kip en rundsvlees maken maar ook vegetarisch. Omdat ik dus nog steeds vegetarisch ben heb ik oesterzwammen gebruikt. Geen stress als je wat andere groenten of specerijen gebruikt, je kan niet veel mis doen.

Wat wel belangrijk is , is dat je verse groenten gebruikt en een goede currypasta. Maak hett zo spicy als je zelf aan kan en geniet van de lekkere smaken.

Wat hebben we nodig? 2 pers. (grote porties) 1u bereidingstijd
1 peper
1 grote teen look
1 duim gember
1 liter kokosmelk
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels rode currypasta
1 tomaat
1 paprika
2 stokjes citroengras
1 limoen
1 bokaal mixed vegetables van Delhaize ( babymais, sojascheuten...)
2 limoenblaadjes
1 bakje oesterzwammen
100 gr glasnoedels
verse koriander

Snijd de peper, look en gember heel fijn en stoof deze even aan met kokosolie of gewone boter. Snijd de paprika en tomaat in blokjes en doe deze bij in de pot. Snijd de citroengrasstokjes door twee en de deze er ook bij samen met de bokaal mixed vegetables. Stoof even aan en blus met kokosmelk. Doe de limoenblaadjes erbij en laat de curry 3 kwartier pruttelen op een laag vuurtje. Knijp dan het sap van een halve limoen uit en doe de oesterzwammen erbij. Kook de noedels 4 minuutjes en serveer deze bij de curry. Werk af met verse koriander en limoen.

Bon appetit ! X

Reacties

Populaire posts