Vegetarische ramen

Soms ben ik door het werk of andere omstandigheden laat thuis en moet ik nog beginnen koken. Dan heb ik geen zin meer in een zwaar gerecht en al helemaal niet in nog een uur te koken. Al vind ik het wel super belangrijk om dan nog wel al men vitamine binnen te krijgen en niks chemisch uit een pakje te eten. De oplossing is er! Verse ramen. Dit is eigenlijk een noodlesoep die op 15 minuutjes klaar kan zijn. Zo heb je nog lekker gegeten en kan je nog even ontspannen. Ik maak de mijne vegetarisch maar je kan gerust wat gekookte scampi of kip toevoegen aan je ramen.

Wat hebben we nodig? (2pers.) 15min. bereidingstijd

1 ei
100 gr glasnoedels
750 ml groentebouillon
1 ui
1 wortel
10 sluimererwten
10 broccoliroosjes
10 champignons
1 bakje tofu
1 chilipeper
1 lepel miso
verse koriander
1 limoen

Zet de bouillon aan de kook. Snijd de ui, wortel, champignons, broccoli en chili fijn naar keuze en doe deze bij de bouillon. Doe de tofu en de miso er ook bij en laat alles 10 minuutjes koken met het eitje (ongepeld) in een netje zodat je dit makkelijk eruit kan halen. Voeg op het laatste de noedels toe en laat dit twee minuten rusten. Pel ondertussen het ei. Werk de ramen af met een half ei, verse koriander en wat limoensap.

Bon appetit ! X


Reacties

Populaire posts