zuurdesembrood met peppadewcreme en een gepocheerd eitje

Woensdag is marktdag bij mij in de buurt en af toe voor ik ga werken , ga ik snel mijn favoriete productjes kopen. Zo is er Turks brood, verse kruiden, mooie tulpen en allerlei kruidige pasta's en sausjes bij de Oosterse kraampjes. Peppadewcreme vind ik ook geweldig. Een peppadew is een rood paprikatjes dat vrij pikant is en meestal vullen ze deze op met kaas en serveren ze dit als tapas. Maar je kan er ook een heerlijke crème van maken of kopen. Op de markt heb ik dus deze crème gevonden en je kan er vanalles mee doen. Vandaag maak ik er dus een lekker broodje voor de lunch mee. Tussen ons gezegd is dit een beetje een gestolen receptje want mijn vriendje had dit voor mij als brunch gemaakt, en ik was er zo gek van dat ik het op de blog moest zetten. So here we go.

Wat hebben we nodig? 2pers. (15min.bereidingstijd)
1 zuurdesembroodje
2 eitjes
100 gr peppadewcreme
1 pakje fetakaas
handvol rucola
paar ingelegde rode uiringen ( deze kan je zelf maken met rode wijn azijn ) of je kan verse rode ui gebruiken
peper
zout


Snijd het broodje door twee en bak deze even af in de oven voor 7 minuutjes op 180 graden. Pocheer je eitje 3 minuutjes. Dit doe je door azijn in een pot met water te doen, dit net niet te laten koken, een spiraal te maken en je eitje erin te doen. Tip: je kan ook gewoon in je favoriete kookwinkel hier hulpjes voor kopen.

Smeer de peppadewcreme op je broodje, doe er wat verkruimelde feta en rucola over en dan je gepocheerd eitje. Dresseer je broodje met de ui en kruid goed af met peper en zout.

Bon Appetit ! XReacties

Populaire posts