Rabarber Cheesecake

Mijn schoonmama gaat vaak verse groenten oogsten in een tuin vlakbij waar ze woont. En ik ben degene die daar vaak de vruchten van plukt (woordspeling geheel op zijn plaats). Ze brengt zoveel lekkere groentjes mee dat ik er de hele week lekkere receptjes mee kan maken. Deze groenten smaken veel beter en zijn ook echt biologisch. Deze week was er verse rabarber. Dus besloot ik voor een heerlijke rabarber cheesecake te maken.

Wat hebben we nodig? 1 cheesecake (1,5uur bereidingstijd)
700 gr rabarber
200 gr suiker
75 gr roomboter
200 gr petit beurrekoekjes
200 gr roomkaas
2 gelatineblaadjes
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
1 citroen

Spoel de rabarber en snijd deze in stukjes van 5 cm breed. Doe deze voor 40minuten in een oven van 180 graden. Mix de koekjes fijn in een keukenmixer en smelt de boter. Meng dit onder elkaar en doe dit in een bakvorm met bakpapier en druk alles goed plat met een lepel.

Doe de roomkaas in een mengkom, doe er 100 gr suiker bij en meng alles goed door elkaar. Voeg de eieren toe en meng per ei het geheel goed glad. Voeg dan sap van de citroen en vanillesuiker toe en meng tot alles een mooi geheel is. Doe het mengsel op de koekjesbodem en zet dit in de frigo tot de rabarber klaar is

Als de rabarber klaar is doe je deze in een klein potje op een laag vuur, voeg de suiker toe en verwarm. Doe de gelatineblaadjes in koud water voor 5 minuutjes en dan bij de rabarber. Doe dit geheel over de cheesecake en laat 30 minuten rusten in de ijskast.

Bon appetit ! X

Reacties

Populaire posts